+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: [Help] How to use constant.cw and SoftCam.key in DM800SE (Cccam 2.2.1)

  1. #1
    DreamOem member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    45
    Thanks
    37
    Thanked 7 Times in 6 Posts

    [Help] How to use constant.cw and SoftCam.key in DM800SE (Cccam 2.2.1)

    Dear all, I need guide from you guys
    I'm own SR4 with OpenPLi image + Cccam 2.2.1
    I tried to transfer my constant.cw and SoftCam.key from my others set top box (not dreambox) in to my DM800SE SR4 /var/keys/ directory but still not working for me.... I'm using Cccam 2.2.1 download from PLi server.
    Do i need to add somethings like scripts...etc into my Cccam.cfg file in order to make those key work for my box ? thanks in advanced

  2. #2
    DreamOem member trex se's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    136
    Thanks
    149
    Thanked 198 Times in 71 Posts
    Quote Originally Posted by DeepImpact View Post
    Dear all, I need guide from you guys
    I'm own SR4 with OpenPLi image + Cccam 2.2.1
    I tried to transfer my constant.cw and SoftCam.key from my others set top box (not dreambox) in to my DM800SE SR4 /var/keys/ directory but still not working for me.... I'm using Cccam 2.2.1 download from PLi server.
    Do i need to add somethings like scripts...etc into my Cccam.cfg file in order to make those key work for my box ? thanks in advanced

    If you transfer only sofcam, you must use DCC, FTP, var, keys (I suggest mgcamd 1.38) To transfer cline in cccam,you need to use cccam lines menager,or var,etc,cccam cfg.

  3. The Following User Says Thank You to trex se For This Useful Post:

    DeepImpact (21-07-2012)

  4. #3
    DreamOem member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    45
    Thanks
    37
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    Quote Originally Posted by trex se View Post
    If you transfer only sofcam, you must use DCC, FTP, var, keys (I suggest mgcamd 1.38) To transfer cline in cccam,you need to use cccam lines menager,or var,etc,cccam cfg.
    Thanks for your reply.
    Yes i did use DCC to transfer files as i already use DM800Pro for quite some time... i just never use constant key or softkey in DM so i don't know the way.... i search around the web most people said putting constant.cw or SoftCam.key in var/keys/ will do, but is not working for me even the key are in correct directory.... so i was wondering what i am doing wrong or is there any others files or scripts i have to write in to my Cccam.cfg in order to make the key work...? thanks

  5. #4
    Super Moderator Bassie's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    773
    Thanks
    1,139
    Thanked 1,343 Times in 498 Posts
    Quote Originally Posted by DeepImpact View Post
    key in var/keys/ will do, but is not working for me even the key are in correct directory.... so i was wondering what i am doing wrong or is there any others files or scripts i have to write in to my Cccam.cfg in order to make the key work...? thanks

    Keys belong in var/keys or usr/keys (in my case Pli) chmod it softcam.key to 755

    Insert and/or remove the # and edit this line in cccam.cfg:

    SOFTKEY FILE : /var/keys/SoftCam.Key

    Restart the cam and the keys should be read.

    Biss and dcw dont need a extra file you can insert them together with the other keys in SoftCam.Key.

    Tune on any of these channels and it should work*:

    http://www.dvbsupport.net/paytv.html

    *except irdeto and nds viasat not working, tntsat needs CCcam 2.30.
    Please join dreamoem chat, http://webchat.freenode.net/ - #dreamoem -=- irc.freenode.net Port 6667 Channel #dreamoem

  6. The Following 3 Users Say Thank You to Bassie For This Useful Post:

    DeepImpact (21-07-2012), Inspiral (22-07-2012), lukin (21-07-2012)

  7. #5
    Super Moderator
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    434
    Thanks
    45
    Thanked 369 Times in 197 Posts
    its not needed thats default
    # what Softcam.Key should CCcam try to read
    # defaults to /var/keys/SoftCam.Key
    also chmod 755 not needed (Execute) only script and bin

  8. The Following 2 Users Say Thank You to crille4 For This Useful Post:

    Bassie (21-07-2012), DeepImpact (21-07-2012)

  9. #6
    DreamOem member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    45
    Thanks
    37
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    Quote Originally Posted by Bassie View Post
    Keys belong in var/keys or usr/keys (in my case Pli) chmod it softcam.key to 755

    Insert and/or remove the # and edit this line in cccam.cfg:

    SOFTKEY FILE : /var/keys/SoftCam.Key

    Restart the cam and the keys should be read.

    Biss and dcw dont need a extra file you can insert them together with the other keys in SoftCam.Key.

    Tune on any of these channels and it should work*:

    http://www.dvbsupport.net/paytv.html

    *except irdeto and nds viasat not working, tntsat needs CCcam 2.30.
    Quote Originally Posted by crille4 View Post
    its not needed thats default
    # what Softcam.Key should CCcam try to read
    # defaults to /var/keys/SoftCam.Key
    also chmod 755 not needed (Execute) only script and bin
    thanks for reply I just add SOFTKEY FILE : /var/keys/SoftCam.Key in my Cccam.cfg but it still not working even I restart the cam... and put all the constant.cw key in to SoftCam.Key as well but not working.... Maybe i upload both my constant.cw and SoftCam.Key you guys can take a look ?
    And I wrote this in my Cccam.cfg , is this the correct way ? thanks

    Example:

    C: dreamoem.com 59000 X201903 abcde yes
    SOFTKEY FILE : /var/keys/SoftCam.Key

    Btw, i'm using GJ OpenPLi as well.... sorry bro Bassie i not understand what you mean by : Keys belong in var/keys or usr/keys (in my case Pli) chmod it softcam.key to 755 ?
    Thanks again for you all !!!

    P/S: If the channel in my key are using irdeto system, can this method still be use ? TQ
    Attached Files

  10. The Following 2 Users Say Thank You to DeepImpact For This Useful Post:

    Bassie (21-07-2012), Parabola (27-04-2013)

  11. #7
    DreamOem member trex se's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    136
    Thanks
    149
    Thanked 198 Times in 71 Posts
    Quote Originally Posted by DeepImpact View Post
    thanks for reply I just add SOFTKEY FILE : /var/keys/SoftCam.Key in my Cccam.cfg but it still not working even I restart the cam... and put all the constant.cw key in to SoftCam.Key as well but not working.... Maybe i upload both my constant.cw and SoftCam.Key you guys can take a look ?
    And I wrote this in my Cccam.cfg , is this the correct way ? thanks

    Example:



    I'm sorry but you're confuso.Softcam and cccam are different things.Download Dreambox softcam by Serioga,and then use this program;

    C: dreamoem.com 59000 X201903 abcde yes
    SOFTKEY FILE : /var/keys/SoftCam.Key

    Btw, i'm using GJ OpenPLi as well.... sorry bro Bassie i not understand what you mean by : Keys belong in var/keys or usr/keys (in my case Pli) chmod it softcam.key to 755 ?
    Thanks again for you all !!!

    P/S: If the channel in my key are using irdeto system, can this method still be use ? TQ

    Download Dreambox softcam by Serioga,and then use this program;
    Attached Files

  12. The Following 4 Users Say Thank You to trex se For This Useful Post:

    Bassie (21-07-2012), DeepImpact (21-07-2012), Inspiral (22-07-2012), sat gr (21-07-2012)

  13. #8
    Super Moderator Bassie's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    773
    Thanks
    1,139
    Thanked 1,343 Times in 498 Posts
    You have to use mgcamd for the Irdeto keys, CCcam cannot handle them.
    Please join dreamoem chat, http://webchat.freenode.net/ - #dreamoem -=- irc.freenode.net Port 6667 Channel #dreamoem

  14. The Following 2 Users Say Thank You to Bassie For This Useful Post:

    DeepImpact (21-07-2012), Inspiral (22-07-2012)

  15. #9
    DreamOem member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    45
    Thanks
    37
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    Quote Originally Posted by Bassie View Post
    You have to use mgcamd for the Irdeto keys, CCcam cannot handle them.
    Thanks for your clarifying assuming if i'm using others SoftCam.Key beside Irdeto system, is my Cccam.cfg scripts as below are correct ? or i need to add # in somewhere ? thanks again

    Example:

    C: dreamoem.com 59000 X201903 abcde yes
    SOFTKEY FILE : /var/keys/SoftCam.Key

  16. #10
    Super Moderator Bassie's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    773
    Thanks
    1,139
    Thanked 1,343 Times in 498 Posts
    Yes they are okay m8, the # is meant for disabling those lines, without they are active..
    Please join dreamoem chat, http://webchat.freenode.net/ - #dreamoem -=- irc.freenode.net Port 6667 Channel #dreamoem

  17. The Following User Says Thank You to Bassie For This Useful Post:

    DeepImpact (22-07-2012)

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
View My Stats