+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: nstream player plugin 0.3 and i guide on how to get it to work - pleas help

  1. #1
    DreamOem member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    49
    Thanks
    78
    Thanked 66 Times in 26 Posts

    Cool nstream player plugin 0.3 and i guide on how to get it to work - pleas help

    Here is a small guide to watch RTMP streams on your Dreambox or other Enigma2 receiver.

    What you need:

    nstream player plugin 0.3

    Download from 4shared: http://www.4shared.com/zip/FTRdVEwA/...ions-nstr.html

    rtmpgw linux binaries for dreambox:
    Download from 4shared: http://www.4shared.com/rar/ysZsnz6b/rtmpgw.html

    rtmpgw start-stop-restart script:
    Download from 4shared: http://www.4shared.com/file/YGo-sjfd/rtmpgw_cam.html

    nstream.xml stream list
    Download sample from 4shared: http://www.4shared.com/document/6c-0_ZsU/nstream.html

    Intallation step-by-step:

    1. Install nstream player plugin on your box
    2. Extract rtmpgw.rar
    - copy rtmpgw to your box to /usr/bin folder and chmod it 755
    - copy librtmp.so.0 to to /usr/lib
    3. Edit your nstream.xml file and copy it to /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/nStreamPlayer folder (you can use the sample with 3 streams)
    4. copy the start stop script to your /usr/script (or /usr/camscript) directory and chmod it 755
    5. start the script from your cam manager (cam named rtmpgw) or manually from telnet:
    Code:

    /usr/script/rtmpgw_cam.sh start



    6. start nstream player and start watching.

    Note: use only stable streams in your nstream.xml file. rtmpgw sometimes stuck when you zap to a dead stream. When this happens, you must exit from the plugin and restart rtmpgw with the script from the cam manager or manually:
    Code:

    /usr/script/rtmpgw_cam.sh restart



    Some streams encoded with VP6.2 flash codec, you cannot watch them on the Dreambox.

    You can watch also http and rtsp streams with nstream player.

    Enjoy and sorry for my bad english...
    Found on anoter forum posted by: DEAD_MAN_WALKING (credit to the original poster as always )




    ************************************************** *********
    ************************************************** *********

    Im trying to get this to work whit the TSimage
    but it stil do not work.

    when starting the rtmpgw_cam.sh from TS blue panel --> Tools ---> Script Manager , i get message line 22: stop not found

    when i telnet to the box and wright "ps" command i get a list ower running prosessis on the sunray/dreambox
    and it

    6007 root 20368 S /usr/bin/rtmpgw -g 1234 -v
    6008 root 20368 R /usr/bin/rtmpgw -g 1234 -v
    6009 root 20368 S /usr/bin/rtmpgw -g 1234 -v

    so it shud be ok


    then i try to start the nStreamPlayer from Menue ---> nStreamPlayer

    but it do not open the rtsp stream .



    anye other pepole out there that can come whit some help ?

    by the way here are the streams that i tested whit this time .

    #EXTINF:0,Cinema Passion HD
    rtsp://tv.tvsector.com/live/z050243.stream
    #EXTINF:0,Cinema Family HD
    rtsp://tv.tvsector.com/live/z050244.stream
    #EXTINF:0,AXN HD
    rtsp://tv.tvsector.com/live/z050245.stream
    #EXTINF:0,Cambera Rosso
    rtsp://tv.tvsector.com/live/z050246.stream
    #EXTINF:0,Fox life HD
    rtsp://tv.tvsector.com/live/z050247.stream

    ----------------------------------------------------------
    the installed nstream player plugin 0.3 plugin realy do not get the streams from nstream.xml but from moetv.m3u
    so the moetv.m3u is what i put the streams in .



    ************************************************** **
    ************************************************** **

    if you want to test if streams are working from your PC , the best app is SimpleTV 0.4.6 r (windows pc)


    and the streams are ok right now

    If enye one can get tis to work proper whit the TS IMAGE pleas thel me what im doung wrong .

    Best regards
    pin2ne

  2. The Following 8 Users Say Thank You to pin2ne For This Useful Post:

    kurtian (09-05-2012), Merdas (30-07-2012), mfaraj57 (10-05-2012), riyad66+ (13-05-2012), sat gr (10-05-2012), secaspider (12-05-2012), shinzilla (09-05-2012)

  3. #2
    Assistant Administrator sat gr's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1,798
    Thanks
    7,146
    Thanked 3,463 Times in 1,130 Posts
    in tspanel /sim2 addons/ plugins video

    there is version 0.4 vu and work very good in our clone boxes

    tested by me

    v0.3 not work ok

  4. The Following 3 Users Say Thank You to sat gr For This Useful Post:

    GreatDane (10-05-2012), pin2ne (13-05-2012), secaspider (12-05-2012)

  5. #3
    VIP member GreatDane's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Omsk,RUS / MYS
    Posts
    59
    Thanks
    133
    Thanked 10 Times in 10 Posts
    Quote Originally Posted by sat gr View Post
    in tspanel /sim2 addons/ plugins video

    there is version 0.4 vu and work very good in our clone boxes

    tested by me

    v0.3 not work ok
    How about on OpenPli image ? still ok ? TQ

  6. #4
    Assistant Administrator sat gr's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1,798
    Thanks
    7,146
    Thanked 3,463 Times in 1,130 Posts
    no test it in pli imge by me

    i don't like pli images sorry

    in other images work ok for me

  7. #5
    DreamOem member shinzilla's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    92
    Thanks
    523
    Thanked 55 Times in 35 Posts
    I only found the version 0.1 !?

    2012-05-10 12h26_21.jpg

  8. #6
    Assistant Administrator sat gr's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1,798
    Thanks
    7,146
    Thanked 3,463 Times in 1,130 Posts
    Quote Originally Posted by shinzilla View Post
    I only found the version 0.1 !?

    Attachment 865
    in third page video plugins

    screenshot.jpg

  9. The Following 3 Users Say Thank You to sat gr For This Useful Post:

    korn (12-05-2012), pin2ne (13-05-2012), shinzilla (11-05-2012)

  10. #7
    DreamOem member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    53
    Thanks
    38
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    Quote Originally Posted by pin2ne View Post
    Here is a small guide to watch RTMP streams on your Dreambox or other Enigma2 receiver.

    ************************************************** *********
    ************************************************** *********

    Im trying to get this to work whit the TSimage
    but it stil do not work.

    when starting the rtmpgw_cam.sh from TS blue panel --> Tools ---> Script Manager , i get message line 22: stop not found

    when i telnet to the box and wright "ps" command i get a list ower running prosessis on the sunray/dreambox
    and it

    6007 root 20368 S /usr/bin/rtmpgw -g 1234 -v
    6008 root 20368 R /usr/bin/rtmpgw -g 1234 -v
    6009 root 20368 S /usr/bin/rtmpgw -g 1234 -v

    so it shud be ok


    then i try to start the nStreamPlayer from Menue ---> nStreamPlayer

    but it do not open the rtsp stream .



    anye other pepole out there that can come whit some help ?

    by the way here are the streams that i tested whit this time .

    #EXTINF:0,Cinema Passion HD
    rtsp://tv.tvsector.com/live/z050243.stream
    #EXTINF:0,Cinema Family HD
    rtsp://tv.tvsector.com/live/z050244.stream
    #EXTINF:0,AXN HD
    rtsp://tv.tvsector.com/live/z050245.stream
    #EXTINF:0,Cambera Rosso
    rtsp://tv.tvsector.com/live/z050246.stream
    #EXTINF:0,Fox life HD
    rtsp://tv.tvsector.com/live/z050247.stream

    ----------------------------------------------------------
    the installed nstream player plugin 0.3 plugin realy do not get the streams from nstream.xml but from moetv.m3u
    so the moetv.m3u is what i put the streams in .



    ************************************************** **
    ************************************************** **

    if you want to test if streams are working from your PC , the best app is SimpleTV 0.4.6 r (windows pc)


    and the streams are ok right now

    If enye one can get tis to work proper whit the TS IMAGE pleas thel me what im doung wrong .

    Best regards
    pin2ne
    Me too using latest tsimage and followed the instruction on above post but unable to view the rtmpgw cam on the softcam panel under blue panel. Can tell me how u managed to show the rtmpgw cam on the softcam panel.

  11. #8
    DreamOem member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    7
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hi all friends.. for me rtmp file working.. but jsut some channls.. where i can find channels list and add them. i have dm800se clone

    thanks

  12. #9
    dumba
    Guest
    no when i zapping crashed the box.green screen

  13. #10
    DreamOem member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    7
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hi dumba, you just change channels useing up and down.. but not make ok.. then its not crashing...

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
View My Stats