+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Sunray SR4, Swiss DVB-C

  1. #1
    DreamOem member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Sunray SR4, DVB-C

    Hello everyone

    Can someone help me to configure the Triple Tuner on the sunray sr4?

    I already configured the Satellit settings (19.2, 13, 23.5, 28,2), that worked easily.
    But the DVB-C settings is still a problem to me...


    from the provider i got following informations:

    Network-ID: 43016
    Frequenz MHz: 410
    Frequenz kHz: 410000
    Modulation: QAM64
    Symbolrate: 6900


    The cables.xml looked like:

    <transponder frequency="306000" symbol_rate="6900000" fec_inner="0" modulation="5"/>
    <transponder frequency="314000" symbol_rate="6900000" fec_inner="0" modulation="5"/>
    ...



    I tried to configure the DVB-C on LNB 5 (LNB 1-4 are satellites) like mentioned here:
    HTML Code:
    http://www.dreamoem.com/showthread.php?257-How-to-use-dvb-C-and-T-Tuners-in-Sunray-dm800se-sr4
    User defined and "everything" zeros.


    But with that configuration I can't find every channel with a manual search
    using the infos from the cables.xml...
    I find about 20 from over 200 channels (just on 2 frequencies from over 20)

    My Questions:
    How can I build my satellites.xml based on the information I got on cables.xml?
    Someone any idea how I can find the channels from DVB-C?
    Any help would be lovely!
    Thanks for your help!
    Last edited by future2010; 05-03-2012 at 10:13 AM.

  2. #2
    Friend Administrator
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    13
    Thanks
    521
    Thanked 938 Times in 481 Posts
    Try doing manual scans with your frequecy detalis

    qam64 = a FEC of 3/4

    Please try manual scan first.


    Also moved your post please try use the talk forum for questions.

  3. The Following User Says Thank You to kargo123 For This Useful Post:

    Benkurd (04-03-2012)

  4. #3
    DreamOem member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Norway
    Posts
    142
    Thanks
    17
    Thanked 52 Times in 38 Posts
    <transponder frequency="1306000" symbol_rate="6900000" polarization="0" fec_inner="5" inversion="0" modulation="3" system="0" pilot="0" rolloff="0" />
    <transponder frequency="1314000" symbol_rate="6900000" polarization="0" fec_inner="5" inversion="0" modulation="3" system="0" pilot="0" rolloff="0" />


    U may try somthing like this.

    Or,
    <transponder frequency="1306000" symbol_rate="6900000" polarization="0" fec_inner="5" inversion="0" modulation="5" system="0" pilot="0" rolloff="0" />
    <transponder frequency="1314000" symbol_rate="6900000" polarization="0" fec_inner="5" inversion="0" modulation="5" system="0" pilot="0" rolloff="0" />
    Last edited by flintstone; 04-03-2012 at 03:19 PM.

  5. The Following 2 Users Say Thank You to flintstone For This Useful Post:

    future2010 (04-03-2012), kargo123 (05-03-2012)

  6. #4
    DreamOem member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Thanks that worked for me (with automatic search)!!!

  7. The Following User Says Thank You to future2010 For This Useful Post:

    kargo123 (05-03-2012)

  8. #5
    DreamOem member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    3
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Frequenz kHz: 410000 = <transponder frequency="306000"

    Hi

    First question so please be gently

    What I don't understand is how you calculate the transponder frequency in the xml file. You have this information from your provider
    Network-ID: 43016
    Frequenz MHz: 410
    Frequenz kHz: 410000
    Modulation: QAM64
    Symbolrate: 6900

    and you get
    <transponder frequency="306000" symbol_rate="6900000" fec_inner="0" modulation="5"/>
    <transponder frequency="314000" symbol_rate="6900000" fec_inner="0" modulation="5"/>

    ??? How to you get the frequenz 306000 and 314000?

    I have the following inforamtion from my provider
    Network-ID: 43019
    Frequenz MHz: 426
    Frequenz kHz: 426000
    Modulation: QAM64
    Symbolrate: 6900

    So how would my xml file look like?

    Thanks a lot in advance
    ray

    -----------------
    I forgot. I have a Sunray sr4 trible tuner 800hd se
    And one more question, is it right that I can't use the cable.xml with the trible tuner. I have to use satellites.xml. Right?
    Last edited by pge@hotmail.ch; 04-07-2012 at 06:24 AM. Reason: one question more

  9. #6
    DreamOem member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Norway
    Posts
    142
    Thanks
    17
    Thanked 52 Times in 38 Posts
    If ur using satellites.xml it wil look somthing like this...(old driver)

    <transponder frequency="1410000" symbol_rate="6900000" polarization="0" fec_inner="5" inversion="0" modulation="5" system="0" pilot="0" rolloff="0" />
    <transponder frequency="1426000" symbol_rate="6900000" polarization="0" fec_inner="5" inversion="0" modulation="5" system="0" pilot="0" rolloff="0" />


    Or if ur using cables.xml it looks somthing like this. (new driver: Prz Italy release Combo Trialtuner sr4 driver)

    <transponder frequency="410000" symbol_rate="6900000" fec_inner="0" modulation="5"/>
    <transponder frequency="426000" symbol_rate="6900000" fec_inner="0" modulation="5"/>
    Last edited by flintstone; 04-07-2012 at 01:35 PM.

  10. The Following User Says Thank You to flintstone For This Useful Post:

    pge@hotmail.ch (06-07-2012)

  11. #7
    DreamOem member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    3
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for the reply!

    I need the satellites.xml but i have the same question for the cables.xml

    Sorry, but i still do not understand. Your second line is clear.
    <transponder frequency="1426000" = Frequenz MHz: 426

    But your first line?
    <transponder frequency="1410000"??? Why? Is this a calculation? Gut feeling? Basic knowledge?
    Last edited by pge@hotmail.ch; 04-07-2012 at 02:34 PM.

  12. #8
    DreamOem member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Hello flintstone
    Thanks for your help.

    I'm trying to work with the new driver (so i can see 3 tuners in settings...).
    As I can see now I can use a cables.xml and satellites.xml separetely.
    The satellit settings works.

    But with the DVB-C search I can't find a channel.
    Do I still have to modify the cables.xml (which worked on my DM500C)?

    And when Yes in which way?
    The settings looks like:
    <transponder frequency="306000" symbol_rate="6900000" fec_inner="0" modulation="5"/>
    <transponder frequency="314000" symbol_rate="6900000" fec_inner="0" modulation="5"/>

    These settings looks like that once you have above mentioned, so I'm little confused about what I have to do?

    Any suggestions?

    Thanks everyone for your help!


    Addition:
    From my Provider I get following settings:
    Frequence: 410
    Modulation: QAM 64
    Symbolrate: 6900

    When I try a manual search with these settings it find 17 channels (from 400 or more...).
    What could I do to improve this?
    Last edited by future2010; 05-08-2012 at 02:29 PM.

  13. #9
    Super Moderator
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,631
    Thanks
    111
    Thanked 3,158 Times in 886 Posts
    If you use the sunray 3in1 tuner, all (dvb-c/t/s) is configured in the satellites.xml !
    Best is to add all the cable frequenties your provider uses in the satellites.xml.
    Please join dreamoem chat, http://webchat.freenode.net/ - #dreamoem -=- irc.freenode.net Port 6667 Channel #dreamoem
    Do not send PM for support, ask your question at the forum.

  14. #10
    DreamOem member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have the same issue I can just find 3 Cannels when i do a manual scan with enabled Network scan..
    Can please anybode tell me what to write in the satellites.xml?
    I tried a lot of things my infos from the provider are:

    And if someone know the rule how to build the xml please tell me.

    Network-ID: 43020
    Frequenz MHz: 426
    Frequenz kHz: 426000
    Modulation: QAM64
    Symbolrate: 6900

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
View My Stats