PDA

View Full Version : Dreambox NO CA FOUND Repair Tool SIM2/01 EDition



mfaraj57
03-12-2011, 12:58 PM
Dreambox NO CA FOUND Repair Tool SIM2/01 EDition-by yassinov


http://img801.imageshack.us/img801/184/ncf1.png

http://img14.imageshack.us/img14/8193/ncf2.png

http://img403.imageshack.us/img403/2536/ncf3.png

Description:

1 Click Repair Tool


Download Dreambox NO CA FOUND Repair Tool SIM2/01 EDition (http://yassinov.com/tools/NCF.exe)


by, yassinov

buzzbomb
07-12-2011, 04:14 AM
Guys I know this is probably a silly question but what is the procedure for using this tool ie is it the same as Dreamup using a null modem cable?

driton
07-12-2011, 06:10 AM
Yes use a null modem cable.

yassinov
09-12-2011, 11:41 PM
Dreambox NO CA FOUND Repair Tool NCF SIM2 v2


http://img9.imageshack.us/img9/939/ncfsim2v22.png

http://img13.imageshack.us/img13/2774/ncfsim2v2.png


Update Features :

-Added SIM2 Full Support
-Added DM800 SSL 84/84a
-Added DM800SE SSL84a
-Added Auto Detect Algo.
-Software Interface Rebuilded

1 Click Repair Tool


Download Dreambox NO CA FOUND Repair Tool SIM2 EDition V2

(http://yassinov.com/tools/NCF-SIM2-v2.rar)

Best regards , yassinov

youtube tutorial

Dreambox NO CA FOUND Repair Tool NCF SIM2 v2 tutorial

http://www.youtube.com/watch?v=Ud6h2TmSSjc

brucom
10-12-2011, 12:24 AM
yassinov,
NOD32 highlight both your tools ("Dreambox OptiFlasher v1.0.8 Pro Enigma2 Edition" and this one) as affected by "WIN32/Packed.Themida" virus variant.
Can you, please, help on this ?
Thank you
Bye

yassinov
10-12-2011, 12:32 AM
yassinov,
NOD32 highlight both your tools ("Dreambox OptiFlasher v1.0.8 Pro Enigma2 Edition" and this one) as affected by "WIN32/Packed.Themida" virus variant.
Can you, please, help on this ?
Thank you
Bye

There's no problem with that ! that warning comes only from ESET Nod32 , WIN32/Packed.Themida , because Exe is Packed with Themida & Antivirus
can't access the core to identify for analyze only got Themida signature ! http://www.oreans.com/themida.php

regards , yassinov

brucom
10-12-2011, 12:54 AM
Thanks mate, I had the "suspect" you used that tool (Themedia) to protect your nice work ... but I preferred to ask to be sure.
Thank you for your quick reply and for your tools too of course.
Bye

mfaraj57
10-12-2011, 10:48 AM
Thanks yassinov
great and very helpful software
I have treated error ca not found in my sim2 dm800 injected by faulty ssl ,using dreamup 1.3.3.5,sunray flashup and Dreambox NO CA FOUND Repair Tool SIM2/01 EDition-by yassinov
dreamup 1.3.3.5 and sunray flashup failed but yassinov software fixed the error immediately within seconds

yassinov
17-12-2011, 02:03 AM
Dreambox NO CA FOUND Repair Tool NCF SIM2 v2.1


http://img12.imageshack.us/img12/282/ncfsim2v21m.png

http://img855.imageshack.us/img855/6664/ncfsim2v21.png


Update Features :


-SIM2 SSL Support Updated
-Added DM800 SSL#84b
-Added DM800SE SSL#84b
-Software Interface Rebuilded


1 Click Repair Tool


Download Dreambox NO CA FOUND Repair Tool SIM2 EDition V2.1

(http://yassinov.com/tools/NCF-SIM2-v2.1.rar)

Best regards , yassinov

goliung
19-12-2011, 04:55 PM
Hello yassinov,
Does this dreambox NO CA FOUND repair Tool can work in Clone dreambox
model DM500HD with Sim 2.10 ?
Thanks.



Dreambox NO CA FOUND Repair Tool NCF SIM2 v2


http://img9.imageshack.us/img9/939/ncfsim2v22.png

http://img13.imageshack.us/img13/2774/ncfsim2v2.png


Update Features :

-Added SIM2 Full Support
-Added DM800 SSL 84/84a
-Added DM800SE SSL84a
-Added Auto Detect Algo.
-Software Interface Rebuilded

1 Click Repair Tool


Download Dreambox NO CA FOUND Repair Tool SIM2 EDition V2

(http://yassinov.com/tools/NCF-SIM2-v2.rar)

Best regards , yassinov

youtube tutorial

Dreambox NO CA FOUND Repair Tool NCF SIM2 v2 tutorial

http://www.youtube.com/watch?v=Ud6h2TmSSjc

Benkurd
19-12-2011, 04:59 PM
the last tool is for all sim 2 boxes mate
800\800se and 500hd

BM300
20-12-2011, 12:16 PM
Thanks for this excelent tool.
Well done.

Some ideas that will make it even more useful.
Some owners of the original boxes load patched images (by mistake) to their boxes.
This makes their box unusable beacuse they do not know how to fix the problem.

1st idea
Suggest having an option for repairing original boxes.
It can simply reload the unmodified drivers or any relevent patch.

2nd idea
An auto detect box will be another usefull addition.

Regards
BM300
:)

yassinov
22-12-2011, 04:04 PM
Thanks for this excelent tool.
Well done.

Some ideas that will make it even more useful.
Some owners of the original boxes load patched images (by mistake) to their boxes.
This makes their box unusable beacuse they do not know how to fix the problem.

1st idea
Suggest having an option for repairing original boxes.
It can simply reload the unmodified drivers or any relevent patch.

2nd idea
An auto detect box will be another usefull addition.

Regards
BM300
:)
NCF Tool as OptiFlasher are for Clone type & with Full Support Features Work ! Full Free Support !
DM800HD & DM800SE genuine are both supported in OptiFlasher for repair but they need registred OptiFlasher Key .
thanks for your suggestion and all opinions are welcome !

Haroon
24-12-2011, 03:42 PM
SE ends up in serial mode. shows serial mode 192.168.1.77. what to do next. i thought that it it would give me http ip.

when i reboot, it still shows no ca error.

yassinov
24-12-2011, 07:06 PM
Use NCF to repair damaged or wrong bootloader or use OptiFlasher to repair damaged or wrong image !

mcflyyy
25-12-2011, 11:18 PM
Hello,

i have a big problem with my original drreambox !

I flashed my dreambox with an sim2 flashfirmware -> :( :( :(

And now : i have an error : NO CA FOUND ...

Can you help mee ? You speak in this thread to add a function to restore box for original user ...

I try NCF but i have an error :

Power ON DB Device [ESC to Abort]
Operation Started at: 17:09:38
Wrong Boot Response!

and telnet box :

(c) 2007,2008 Dream Multimedia GmbH. All rights reserved.
Dreambox DM800
FIRST STAGE 1.01(0x133/high) {BO23456}

2ND STAGE OK, build #84 (2011-09-02)

0.000 - BCM board setup
0.002 - fp init
0.003 - ca init
SW != 9000
error in receive
error during t1 transfer
cannot read cert(1)
SW != 9000
error in receive
error during t1 transfer
cannot read cert(1)
SW != 9000
error in receive
error during t1 transfer
cannot read cert(1)
SW != 9000
error in receive
error during t1 transfer
cannot read cert(1)
SW != 9000
error in receive
error during t1 transfer
cannot read cert(1)
CA invalid
OLED found!
NO CONFIGURATION DATA PRESENT. STOP.
lcd: * ERR01: NO CA FOUND

Thank's for your Help.

P.S :
HW ID: [0D0A28632920323030372C3230303820447265616D204D756C 74696D6564696120476D62482E20416C6C2072696768747320 72657365727665642E0D0A0D447265616D626F782044004D38 30300D]

yassinov
26-12-2011, 03:57 AM
NCF Tool is only For SIM2/01 type !
Use OptiFlasher with LD2 Loader Option for original support !

mandegar
03-01-2012, 04:53 AM
no ca found in dm800hd

mandegar
03-01-2012, 04:54 AM
please help me thank you

sat gr
03-01-2012, 01:37 PM
is your box sim2 ?

if yes look here

http://www.dreamoem.com/showthread.php?299-Dreambox-OptiFlasher-Enigma2-EDition-Video-Tutorials&p=783&viewfull=1#post783

joncdrl37
10-01-2012, 03:20 AM
is this tool for original dm800ca2 if so what sim2 do i use to reflash please help

mfaraj57
10-01-2012, 04:28 AM
this tool for repairing error ca not found which occurs frequently in clones
if you have original what is your problem exactly

joncdrl37
10-01-2012, 04:38 AM
Accidently flashed with clone image now i get ro: no ca found cant use dream up or ncf how do i reflash please

cokesux
10-01-2012, 05:31 AM
Figure out how to use DreamUp, it is not like you have other options. Oh, and don't use the NCF tool on original boxes...

kargo123
10-01-2012, 06:16 AM
Accidently flashed with clone image now i get ro: no ca found cant use dream up or ncf how do i reflash please

Use this guide by Joedenoble, great guide to recovering your clone

http://www.dreamoem.com/showthread.php?743-How-to-Flash-damaged-DM800-Clone-Using-Dreamup-and-Browser&p=2616#post2616

yassinov
10-01-2012, 06:08 PM
is this tool for original dm800ca2 if so what sim2 do i use to reflash please help
Original DM800 can be repaired with OptiFlasher not with NCF tool !
You need a registred OptiFlasher licence to do that .

yassinov
10-01-2012, 06:35 PM
Figure out how to use DreamUp, it is not like you have other options. Oh, and don't use the NCF tool on original boxes...
We have talk many times about this & some users download softwares from forums without even read the post or update informations.
NCF Tool with latest updates is a support tool for SIM2.10/2.01 cards only , simple , easy & very clear !
Except this for the rest types there's OptiFlasher tool work as universal tool with auto & manual choices !

BM300
11-01-2012, 01:43 PM
Original DM800 can be repaired with OptiFlasher not with NCF tool !
You need a registred OptiFlasher licence to do that .

Thanks for your excelent OptiFlasher software.
I have asked about how to get registred OptiFlasher licence (in the Optiflasher subject) but did not get a reply yet.
Keep up the good work.
You are making our life easier.
Regards.

yassinov
11-01-2012, 06:49 PM
Thanks for your excelent OptiFlasher software.
I have asked about how to get registred OptiFlasher licence (in the Optiflasher subject) but did not get a reply yet.
Keep up the good work.
You are making our life easier.
Regards.
Im not ignoring your answer but it's a respect to the forum & to not mix things ! everything about registration steps available on OptiFlasher home page !
So check support link from software & all what you need as informations is available .

partizoni
12-01-2012, 09:19 AM
Hi there,

I have tried to fix my error with your tool and so far it does not work.

I am using a NULL Modem cable with a USB adapter. I have a SIM2.1 DM800 with BL82.

When I press NCF Repair tool it just stays on power on the dreambox and when I power on nothing happens.

Please help.

Thank you.

BM300
12-01-2012, 03:19 PM
Im not ignoring your answer but it's a respect to the forum & to not mix things ! everything about registration steps available on OptiFlasher home page !
So check support link from software & all what you need as informations is available .

Thank you for your positive response.
Regards.

partizoni
12-01-2012, 11:45 PM
Hi there,

I have tried to fix my error with your tool and so far it does not work.

I am using a NULL Modem cable with a USB adapter. I have a SIM2.1 DM800 with BL82.

When I press NCF Repair tool it just stays on power on the dreambox and when I power on nothing happens.

Please help.

Thank you.

Can someone please help me with this?

jeffphil
13-01-2012, 04:10 AM
Just a thought but it seems your not getting a response fro the box at powerup so I would look at the usb to serial convertor as this may not be working. If you can find a computer with a built in serial port that would prove the issue.

cokesux
13-01-2012, 04:35 AM
... also some converters really need their vendor supplied drivers installed, they're not plug-n-play (plug-n-pray) as one may assume... A dedicated serial port is generally more "foolproof", and can probably be added to a pc using a pci card, etc...

--

partizoni
13-01-2012, 04:50 AM
I have also tried with a PC but no luck! I'm using Windows 7.

yassinov
13-01-2012, 05:16 AM
I have also tried with a PC but no luck! I'm using Windows 7.

Since there's no detection then software can't process the work !
Please check you null modem cable with other one or try with other pc .

chrisdiak
27-01-2012, 07:44 AM
Hi, sorry if I am posting to a wrong section.
I have a DM800 HD se with ferrari sim. I get the R01: No CA Found error and I have been trying to use the repair tool.
Here is what happens:
It starts normaly and it gets to the point that says Fizilizing job phase2.......Please wait.
I noticed that the box then starts to boot up. Then the time appears on the OLED screen. I get no video out but the remote controll is working. (Always on the OLED screen) I can not change the Network parameters.
I can not ping the box to the default IP it is assigned(192.168.1.77)

Can you please help me on this??

Thanks in advance!

kargo123
27-01-2012, 08:39 AM
Hi, sorry if I am posting to a wrong section.
I have a DM800 HD se with ferrari sim. I get the R01: No CA Found error and I have been trying to use the repair tool.
Here is what happens:
It starts normaly and it gets to the point that says Fizilizing job phase2.......Please wait.
I noticed that the box then starts to boot up. Then the time appears on the OLED screen. I get no video out but the remote controll is working. (Always on the OLED screen) I can not change the Network parameters.
I can not ping the box to the default IP it is assigned(192.168.1.77)

Can you please help me on this??

Thanks in advance!

No support for Ferrari on this site mate sorry.

Use google.

yassinov
11-02-2012, 03:50 PM
Dreambox NO CA FOUND Repair Tool NCF SIM2 v2.5


http://img815.imageshack.us/img815/184/ncf1.png

http://img825.imageshack.us/img825/8193/ncf2.png


Update Features :


-SIM2 SSL Support Updated
-Added DM500HD Full Support
-Added DM500HD SSL#84b
-Added DM500HD SSL#84
-Fixed Error Finalizing Job Phase2...Please Wait...[By Applying The Confirmation Message]
-Software Interface Rebuilded


1 Click Repair Tool


Download Dreambox NO CA FOUND Repair Tool SIM2 EDition V2.5

(http://yassinov.com/tools/NCF-SIM2-v2.5.rar)

Best regards , yassinov

mfaraj57
12-02-2012, 02:35 PM
nice to add support for dm500hd in this important helpful tool
thanks yassin

gielvandiek123
18-02-2012, 09:19 PM
I have tried this tool but it hangs on finalizing job phase2 please wait.
Is there someone here white a solution
Dm800 se sim2.1
Greetz Giel

trinidat
28-02-2012, 03:43 PM
This tool is running trough without any fault. After this, a IP adress is showing up in display, and I can flash any clone-image via webinterface. After flashing is finished, when I reboot. Box is again showing NO CA ERROR message!!

Any help would be apreciated. Thanks in advance.

caramel
06-03-2012, 03:48 PM
I tryed the tool to my db800s Pro with sim 2.01 bootloader 82 and after found dreambox 800, I receive the message: Wrong boot response! Please what can I do for this. Thanks.

Benkurd
06-03-2012, 07:23 PM
try 84b bootloader

paiassou
07-03-2012, 01:29 PM
thanx you save my day !!! good job

yassinov
07-03-2012, 02:57 PM
I tryed the tool to my db800s Pro with sim 2.01 bootloader 82 and after found dreambox 800, I receive the message: Wrong boot response! Please what can I do for this. Thanks.

Wrong boot response : Mean that Box identifyed but preloader not respond with Software !
this issue caused when Sim card lost contact sometimes so try to remove it & put it back then try again

GreatDane
05-04-2012, 02:41 PM
Dear yassinov, may I know what cable I need to connect if the problem box are clone DM800 Sim 2.01 ? RS232 cable or RS232 cable + network cable ? asking on behalf of my friend because the set is not with me.Thank you very much !!

kargo123
05-04-2012, 06:17 PM
Dear yassinov, may I know what cable I need to connect if the problem box are clone DM800 Sim 2.01 ? RS232 cable or RS232 cable + network cable ? asking on behalf of my friend because the set is not with me.Thank you very much !!

RS232 cable

cokesux
05-04-2012, 06:30 PM
More specifically, a "null-modem" RS232 cable, not a normal serial cable.

Edit... Even more specifically, null-modem with DB-9 connectors... ;)

--

Werra2006
24-07-2012, 08:41 PM
I just want to say thank you to all the great people that take time to contribute on this forum. You people are amazing. I got a dreambox 800SE clone which I have now owned for about 3 weeks. About half an hour ago, i got too excited about the new Dream elite image and forgot to check if it was for the clone. It turned out not to be and I got the dreaded "no CA found" message. For 5 minutes I was in a sweat panic & the Mrs didn't help either as she kept chiding me for being unnecessarily adventurous. She was suggesting that I convert the box into a flower pot stand. But hey, thanks to you guys I'm up and running already. It didn't take me 10 minutes to sort it all out.

A big shout out to Yassinov.......you're the bees' knees keep it going mate.

Now just in time for the darts.....cheerio..........kie kie kie kie kie kie

satsave
22-09-2012, 02:21 PM
Is it possible to have support for DM800 with Sim 2.10 with this sofware please?

yassinov
22-09-2012, 10:24 PM
Is it possible to have support for DM800 with Sim 2.10 with this sofware please?
What's the problem that you face exactly with DM800 sim2.10 ?

argamena
08-10-2012, 02:18 PM
I have problems with DM800 sim 2.01, only have message error, no No CA Found error, only message error.
Few times unplug and box work, but lost audio in DVI, picture is oki.
Flash box with DREAM ELITE V.133DV3 PHOENIX EDITION and that work 1 years, I try different image for sim201, but same problems, error and not audio.
Now lost audio and have error on reboot.
I think problems is with Sim cards.
How to repair sim cards (if that possible) or I must buy one new.
Second question : Can I put in box Sim 2.10 cards (or ferrari sim)
Can I use tools to try repair box, before I buy new sim (my friends have sim201 box, try cards only ?).
What You suggest.
Thanks

Benkurd
08-10-2012, 02:29 PM
no need any sim mate
make sure your sim is fit in correct
then flash new images also make sure you hdmi cabel working ok

argamena
08-10-2012, 02:47 PM
I cleaned the base of Sim cards and Sim cards too, now not have error.
I try my friends hdmi cabel, same problems with audio.
Now only to put new image and we see.
Thanks

argamena
08-10-2012, 05:09 PM
Same problems no audio on dvi, on scart all is oki.

????

Novichek52
08-10-2012, 06:53 PM
change the cable

argamena
10-10-2012, 09:52 AM
I try that, same no audio on DVI.
?

argamena
10-10-2012, 09:53 AM
I put my cable in my friends dm800 work.All is oki

satsave
13-10-2012, 07:21 PM
When I booth my DM800 with Sim 2.10 it is showing me ( Multimedia error ) on LCD and stops there. Any help how I can fix this problem please?
It is a nearly brand new reciever. I was watching TV and all was working fine but all in a sudden got black screen.
I took off the Sim and cleaned it with a rubber. Then I tried to fix it with Dream_up 1.3.3.8 via null modem cable and when I clicked "connect" it aknoleged the reciever but then the flash button wasen`t active. So I turned off the reciever and on again and it boothed fine. I trird a couple of times boothing the reciever and worked fine for that day, then I left it on standby.
The next morning tried to switch on the reciever again but the same problem (Multimedia error) on the LCD appeared again without boothing.
Is there any fix for this problem please? your help will be apriciated.

cokesux
13-10-2012, 10:42 PM
... Then I tried to fix it with Dream_up 1.3.3.8 via null modem cable ...

To use DreamUp, 1.3.3.4 or earlier would be required to fix clones (or a clone supporting app).

--

satsave
18-10-2012, 10:13 AM
Thanks but still same problem

Mariusz1970
18-10-2012, 11:05 AM
Thanks but still same problem

1-make sure your sim is fit in correct ?
2-Universal DreamUp 1.3.3.4- extras bad sectors
Cables - rs and lan-extras- bad sectors-mark use network,write ip(local,remote,select) -on end harbour com ?

Benkurd
18-10-2012, 01:22 PM
If you still have issue try this one mate it has worked for me many times
http://dreamoem.com/showthread.php?223-How-to-recover-your-DM800-SE-Clone-with-SunRay-FlashUp-and-Browser

surfside
21-10-2012, 12:58 AM
hi,i have a dm800hd with 2.10 sim. in this program not apears this option,only dm800hd 2.01 or dm800se 2.10 what option i need to choose?thanks

Shakas
15-11-2012, 02:53 PM
the last tool is for all sim 2 boxes mate
800\800se and 500hd

thanks thanks

Crashov007
10-02-2013, 03:29 PM
When I use NCF SIM2 v2.5.exe it gets my dm800se booting into openpli, once in openpli i cannot update. I can't get a bootloader working so I can flash another image. Holding the power button while NCF SIM v2.5.exe does its magic doesn't bring the dm800se in a bootloader.

SatSIE
14-02-2013, 05:59 PM
cant connect to 800hd pvr tryed so much different methods.
What i like to know is , Is it possible to put my card sim2.10 with CA ERROR into a working dreambox 800hd ,so i can try this method to repair this CA ERROR ?

yassinov
27-10-2013, 03:32 PM
Dreambox NO CA FOUND Repair Tool NCF SIM2 v3.0


http://img268.imageshack.us/img268/7281/91l.png


Update Features :


-SIM2 SSL Support Updated
-Added DM800SE SSL#84d Support
-Added DM800SE SSL#84c Support
-Added DM500HD SSL#84d Support
-Added DM800HD SSL#84d Support
-Added Silicon Labs CP210x USB to UART Bridge Smart Detection : [Hot & Exclusive For SIM2 Users Support]
[Users Don't need anymore to check the correct port from the device manager]
-Added Silicon Labs CP210x USB to UART Bridge Audio Notification Connected/Disconnected (Exclusive FOR PEOPLE WITH SPECIAL NEEDS)
-Added Network Domain Range Check & Crossover Cable Notification
-Added Wrong SSL Device Type Notification
-Added New Interface Skin
-Software Interface Rebuilded



http://www.youtube.com/watch?v=6RvcLcEeH8I

Download Dreambox NO CA FOUND Repair Tool SIM2 EDition V3.0

(http://yassinov.com/tools/NCF-SIM2-v3.0.rar)

Best regards , yassinov

mfaraj57
27-10-2013, 03:50 PM
Thanks yassinov
good development for the very helpful tool

blackmanf5
04-11-2013, 04:58 PM
good job,thanks

Aliraza63
06-12-2013, 07:47 AM
Weldone Yassinov ... Great man great work